Indicatie

Een preventieve behandeling bij de mondhygiënist is gericht op het voorkomen van gebitsproblemen zoals tandvleesontsteking en cariës.

U krijgt advies en instructie hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden. Daarnaast wordt uw gebit professioneel gereinigd en gepolijst.

Na de behandeling bespreken we met u op welke termijn u het beste terug kunt komen voor onderhoud. Dit om het niveau van zelfzorg hoog te houden, uw gebit optimaal schoon te maken en eventuele problemen voor te zijn.

Fasen van de behandeling

De behandeling bestaat, afhankelijk van de ernst van de situatie, uit een aantal fasen, te weten:

Pocketstatus/parodontiumstatus

Een pocket- of parodontiumstatus geeft de conditie van het tandvlees rondom alle tanden en kiezen weer. Deze status geeft informatie in welke mate uw tandvlees ontstoken is. Uw gebit wordt tand voor tand in kaart gebracht, er wordt gekeken naar het aantal aangetaste tanden en kiezen, de ernst van de ontsteking, en het aantal behandelingen dat voor u nodig is.

Initiële behandeling (professionele gebitsreiniging)

De initiële behandeling betreft een uitgebreide behandeling van de ontsteking. Het tandsteen, de tandplak en de bacteriën worden verwijderd. Tevens vinden er uitgebreide instructies van hulpmiddelen plaats.

Afspraak voor een herbeoordeling

Wanneer de initiële therapie voltooid is, wordt met u een afspraak gemaakt voor de herbeoordeling, meestal 3 - 4 maanden later. Tijdens deze behandeling wordt samen met u gekeken hoe de resultaten zijn, of er verbetering is opgetreden en of het voldoet aan de verwachte resultaten. Tevens worden de plekken waar het nog onrustig en nog niet in orde is, doorgenomen en genoteerd. Deze plekken zullen in de toekomst bij de onderhoudsbehandeling goed bijgehouden worden. Indien er verbetering is, zult u dit zelf al eerder waarnemen, het tandvlees bloedt dan minder, de slechte adem of vieze smaak verdwijnt. Tijdens deze behandeling wordt er ook een beetje tandsteen en/of aanslag verwijderd.

Nazorg en onderhoudsbehandeling

Om de ontstane gezonde mondsituatie in stand te houden of te verbeteren is het nodig om regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Afhankelijk van de situatie wordt er een afspraak gemaakt per 3, 4, 5 of 6 maanden. Onderhoudsbehandelingen zijn per patiënt en per situatie afhankelijk. Factoren die hierbij een rol spelen zijn o.a. leeftijd, algemene gezondheid, motivatie en inbreng, hoeveelheid tandsteen, ernst van de ontsteking en regelmaat van nazorgbehandeling. Met de onderhoudsbehandeling zorgen wij dat het tandvlees bijgehouden wordt, en dat uw mond "ontstekingsvrij" blijft of stabiliteit gehandhaafd wordt. Alle zwakke plekken, die bij de herbeoordeling besproken zijn, worden extra behandeld.

NVM

 
NVVPKRM

NEEM CONTACT OP

10 Meest voorkomende mondproblemen

Gaatjes voorkomen

Tips tegen gaatjes

Linkpartners

Adres:

Ridderhof 6 2981 ET, Ridderkerk

E-Mail Mondhygiënepraktijk Dentition

 

Telefoon:

​Manon Giannone - van Wijk     0180 - 417847
Miranda Roode                           0180 - 418997
 
HomeDe MondhygiënistAfspraak makenDe behandelingLinksNieuwsFoldersContact

 

Google maps Dentition

Dentition

Durf te lachen!

Maak een afspraak

Sitemap

m dentition durf te lachen
Dentition - dé mondhygiënist van Ridderkerk